"Mijn Grenzen, Mijn Vrijheid!" - Toolbox

 

Anders denken

Altijd maar “moeten”, altijd maar willen voldoen aan de verwachtingen van een ander, goed willen doen voor iedereen, de lat te hoog leggen, perfectionistisch zijn, …

Ja dat was ik. Tot ik niet meer kon en gedwongen werd me in mezelf te keren en op zoek te gaan naar wie ik écht ben en hoe ik mijn leven wilde leiden. Mijn burn-out ging over in een depressie, een moeilijke periode, maar uiteindelijk de beste levensles ooit. Om te overleven (en dat mag je letterlijk nemen) moest ik anders leren denken, moest ik mezelf op de eerste plaats zetten, stoppen met te voldoen aan de verwachtingen van anderen, …

Net zoals de meeste mensen met een burn-out en/of een depressie ging ik naar de psychologe. Bij de eerste liep het totaal mis, maar bij de tweede voelde het goed en ze heeft me echt enorm geholpen. Maar hoe je het ook draait of keert, je moet het toch echt zelf doen. Dus ging ik op zoek naar manieren die bij mij pasten, die ik zelf zag zitten om toe te passen.

Eigen manier

Tijdens mijn depressie ging ik op zoek naar mijn eigen manieren om anders te leren denken. En eigenlijk zijn dat best eenvoudige manieren. Ik denk dat ze daarom zo goed werkten. Ik had geen energie om moeilijke technieken onder de knie te krijgen, maar het beetje energie dat ik had stak ik in het veranderen van mijn gedachten. En hoe meer ik dat deed, hoe meer energie ik kreeg, die ik vervolgens weer opnieuw gebruikte om mijn gedachten nog meer te verbeteren. En zo belandde ik in een opwaartse spiraal.

De “Mijn Grenzen, Mijn Vrijheid!” – Toolbox

Nu heb ik deze manieren voor jouw gebundeld. Zodat ook jij hiermee aan de slag kan gaan. Want ik geloof echt, omdat ik het zelf heb ondervonden, dat enkel en alleen het veranderen van je gedachten al heel veel vrijheid oplevert.

De “Mijn Grenzen, Mijn Vrijheid” – Toolbox is een verzameling van 10 eenvoudige strategieën die je helpen een positieve mindset te creëren en je zelfvertrouwen een boost te geven.

"Mijn Grenzen, Mijn Vrijheid!" - Toolbox

dit veld niet invullen s.v.p.

Stel je Grenzen, Creëer je Vrijheid!