Mijn Verhaal

Altijd maar moeten

Altijd maar “moeten”, altijd maar willen voldoen aan de verwachtingen van een ander, goed willen doen voor iedereen, de lat  te hoog leggen, perfectionistisch zijn, …

Ja dat was ik. Tot ik niet meer kon en gedwongen werd me in mezelf te keren en op zoek te gaan naar wie ik écht ben en hoe ik mijn leven wilde leiden. Mijn burn-out ging over in een depressie, een moeilijke periode, maar uiteindelijk de beste levensles ooit. Om te overleven moest ik anders leren denken, moest ik mezelf op de eerste plaats zetten, stoppen met te voldoen aan de verwachtingen van anderen, …

Metamorfose

Ik onderging als het ware een metamorfose en kwam zo tot de ontdekking dat ik het meest in mijn flow zat als ik kon opruimen en organiseren en besloot ik daar mijn job van te maken.

Het voelde of ik voor mijn burn-out rond kroop als een zware trage rups, tijdens mijn depressie en herstel leefde ik in een cocon, om weer te herleven als een vrije vlinder. Ik ging van Burn-out tot Butterfly, en zo ontstond Butterfly Organizing.

Belofte

Ik heb mezelf beloofd dat ik het mezelf niet meer toelaat om opnieuw in een burn-out terecht te komen. Dat ik van nu af aan mijn grenzen zou stellen en bewaken. Dat ik mezelf (en mijn gezin) op de eerste plaats zou zetten.

Dankzij mijn organisatietalent ontwikkelde ik mijn eigen planmethode die mij daarbij helpt. Het is eenvoudiger om “nee” te zeggen als je letterlijk ziet dat iets niet binnen je grenzen past. En het is veel makkelijker om te genieten van even lekker “niets” doen wanneer er geen stemmetje in je hoofd zit dat je een schuldgevoel probeert aan te smeren omdat er “nog zoveel te doen is.”

Ik stel mijn grenzen en creëer zo mijn eigen vrijheid!

Mijn Visie

Mijn metamorfose vergelijk ik steeds met de metamorfose van een vlinder

De Rups

Voor mijn burn-out had ik het gevoel niet vooruit te geraken. Steeds maar te “moeten” en steeds maar doen wat (ik dacht dat) van me verwacht werd. Ik had ook het idee dat ik niet anders kon. Ik bleef maar alles tot mij nemen en bleef me maar aanpassen.

Net zoals een rups die maar blijft eten en steeds vervelt om zich zo aan te passen aan zijn situatie.

De Pop

Wanneer de rups genoeg blaadjes op heeft verandert hij in een pop. 

In dit stadium gaat de rups door 2 fasen. In de eerste breekt hij zichzelf helemaal af.  Net zoals ons lichaam het laat afweten wanneer we te veel en te lang over onze grenzen gaan.

In de 2de fase begint er in de pop weer iets te groeien. De afbraakstoffen zijn nu nieuwe bouwstoffen. Wat bruikbaar is blijft, andere cellen veranderen en verborgen cellen komen naar boven en groeien.

Als de rups niet positief zou denken zou er niets meer over blijven. Maar hij ziet het als een nieuwe kans, een nieuwe start. Hij laat los wat hem zwaar en traag maakt, wat hij niet meer nodig heeft. 

Ook voor mij was mijn burn-out en mijn depressie een nieuwe kans. Ik leerde positief denken en loslaten. Maar bovenal leerde ik mijn grenzen stellen. Ik liet niet meer alles toe in mijn leven, enkel de dingen die ik kan gebruiken, enkel de mensen die mijn leven rijker maken, enkel dat wat mij sterker maakt.

De Vlinder

Ik groeide en groeide, en ook al ben ik nog steeds dezelfde, toch ben ik ook helemaal anders. Net als de rups die veranderde in een vlinder.

Ik ben dan misschien wel getransformeerd en kan nu vliegen, (ja zo voelt het ook echt, vrij zijn en vliegen) maar ik weet ook dat mijn vleugels fragiel zijn. 

Voordat een vlinder zijn vleugels uitslaat moet hij ze eerst laten drogen en oppompen. Ook moet hij zichzelf beschermen tegen regen en wind. Dat zijn zijn grenzen. Maar als hij daar rekening mee houdt, kan hij kilometers ver vliegen.

Ik besloot ook mijn vleugels sterker te maken en ervoor te zorgen dat ik op tijd zou schuilen voor de regen en de wind. Ik ontwikkelde mijn eigen praktische ondersteuning, mijn eigen planmethode. Zo zie ik meteen waar mijn schuil- en rustplekken zijn. En zo vlieg ik kilometers ver en geniet ik van de Vrijheid die ik zelf creëer.

 

Mijn Missie

Inspireren

Door het veranderen van mijn mindset en het stellen van mijn grenzen creëer ik elke dag mijn eigen vrijheid. Ik wil met mijn verhaal anderen inspireren en hen de kracht geven om ook hun grenzen te stellen. Om zichzelf op de eerste plaats te durven zetten, zonder zich daarbij schuldig te voelen.

Delen

Het fantastische gevoel dat ik steeds weer mag ervaren wanneer ik, ’s avonds of vaak ook midden in de dag,  in de zetel neerplof wil ik met iedereen kunnen delen. Het geweldige gevoel van even tijd te kunnen nemen voor jezelf of je gezin, zonder een stemmetje dat roept dat je het nog veel te druk hebt … hoe zalig is dat?! 

Kan jij alleen maar dromen van die momenten? Kijk dan hier hoe ik jouw kan helpen bij het creëren van jouw vrijheid.

“Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder.”

 

 


Gratis tips: "Nee!" zeggen zonder schuldgevoel!

dit veld niet invullen s.v.p.

Stel je Grenzen, Creëer je Vrijheid!